Máme tady červen, ale ještě než zavřeme dveře školy a vrhneme se na prázdniny, podělíme se s vámi, jak jsme prožili poslední dva měsíce v Klubíku. Co vám budeme psát, jako vždy jsme se dobře bavili, tvořili, vařili, občas divočili, ale vždy s úsměvem domů odcházeli.

            Květen začal dnem matek, takže jsme s dětmi vytvořili originální portrét maminky, v očích dětí  jejich královny. Na karton děti nakreslily portrét své maminky, ten doplnily o korunu vyrobenou z tvrdnoucí hmoty. Maminky, které tento výtvor doma již mají, jistě potvrdí, jak se dětem krásně povedly. Vy ostatní mrkněte do fotogalerie a třeba se námi příště inspirujte. Dále děti vyráběly tečkované motýly, 3D květináče s kytičkami, vážky z roliček od toaletního papíru –  snažíme se recyklovat, ale také děti osázely truhlíky v Lesánku krásnými květinami.

            Jelikož bylo počasí jak na houpačce, dny, kdy jsme nemohli obývat hřiště, hráli jsme stolní hry, oblíbené bingo, židličkovanou, modelovali, nebo děti tancovaly na hudbu dle jejich přání. No bylo veselo.

            Začátkem června jsme navštívili výstavu Pata a Mata v zámku Valdštejnů. Pro děti byl připravený zajímavý program s úkoly, při nichž se děti dozvěděly nové informace o této povedené dvojce. Všechny děti si to hezky užily. Popravdě už se těšíme na výstavu vánočních stromečků, kterou s dětmi pravidelně navštěvujeme. Ale na to si ještě chvilku počkáme.

            Stejně jako vloni, tak i letos si Lesy ČR pro děti připravily program Lesní pedagogika, kde se děti dozvěděly další novinky co se lesa a života v něm týče. Z této vydařené akce si děti odnesly náramky, které si samy vyrobily z toho, co les dal. A samozřejmě opět plní dojmů jsme odcházeli.

            Školní rok nám utekl jako voda a už jsme na jeho konci. S Klubíčkem se děti jen nerady loučily, ale na prázdniny se každý těší. Kamarádi dostaly nejen sladké odměny za celoroční účast, ale každý dostal náramek se svým jménem. Takže radost v očích dětí byla veliká.

            A co teď? Teď už vám všem přejeme krásné prožití letních prázdnin, hlavně ve zdraví! Uvidíme se opět v září, kdy se můžete těšit na náš pravidelný zpravodaj.

Za Klubík Alča, Lucka a ti nejlepší kamarádi  cool