Leden, první měsíc roku 2024 máme za sebou, a my vám s dětmi neseme novinky, jak jsme si ho v Klubíku užili.

První, co jsme si museli sdělit, bylo to, jak jsme si užili vánoční svátky a co nám Ježíšek nadělil. Připomněli jsme si pohádku o Betlémské hvězdě, na které děti byly se školou v prosinci, protože Tři králové. Děti vzaly čtvrtky, tuše, akrylové barvy a už se malovalo. Co se týče tvorby dětí, byl leden hodně plodný. Děti si oblíbily práci s vodovými barvami, takže nebyl den, kdy by neměly v ruce štětec, až tak je to chytlo.

Vaření, další oblíbená činnost dětí, kdy si hlasováním vybírají, co že to uvaří nebo upečou. Bylo vidět, že prosinec byl sladký, protože lednové menu bylo slané. Začali jsme slaným štrúdlem a pokračovali šunkovou a salámovou pizzou. Stála se fronta na přídavky, takže je jasné, že se dětem ve vaření daří.

Leden byl ve znamení pololetního vysvědčení. Děti byly proto pozvány dětmi z Teen’s klubu na zmrzlinový pohár. Samy si ozdobily poháry ovocem, sušenkami a nakonec pořádnou porcí šlehačky. Tímto chceme Teen’s klubu moc poděkovat.

Ještě chceme napsat, že jsme v lednu navštívili s dětmi městskou knihovnu v Litvínově, kde pro nás paní Kája, měla připravený program na téma „Večerníček“. Pro děti velice zábavné a poučné. Čas v knihovně si parádně užily a my asistentky s nimi. Jedno odpoledne jsme měli plné her a hlavolamů. Děti si za splněné úkoly odnášely diplomy a sladké odměny.

Leden za námi, další skvělé zážitky zažity, a my všichni už se těšíme na jaro, protože na hřištích to prostě v zimě není ono. Tak za měsíc napočtenou!

Alča, Lucka a kamarádi z Klubíku.