Únor bílý, pole sílí. Tak zní lidová pranostika. Sněhu jsme si, bohužel, moc neužili, ale za to v Klubíku jsme měli o zábavu postaráno dosti. Děti vařily, tvořily, ale také si hrály a běhaly na čerstvém vzduchu.

Jako první jsme se vrhli na výrobu Valentýnek a srdíčkových zápichů, protože svatý Valentýn klepal na dveře. Také hlavy zvířátek z plat na vajíčka se dětem moc povedly, ale hlavně je tato netradiční výroba bavila. Nezapomněli jsme ani na úklid a vyrazili jsme uklidit kolem Pilařského rybníka. Děti nasadily rukavice, vzaly pytel a šlo se. Je až smutné, co vše lidé jen tak pohodí, přitom stačí tak málo – použít koše na odpadky, kterých je kolem dostatek. Samotným dětem se to nelíbilo, protože naše děti ví, kam odpadky patří.

V Lesánku jsme si uvařili krupicovou kaši s ovocem, namíchali zeleninový salát a upekli pizzy. Na ty se jsme se moc těšili a nezbyl popravdě ani kousíček.

Také jsme navštívili litvínovskou knihovnu, kde nás provedla velmi milá průvodkyně Kája. Vše nám ukázala a na případné otázky s úsměvem odpovídala. Děti byly zvídavé a moc se jim v knihovně líbilo. Určitě to není naše poslední návštěva. Již teď jsme domluveni na tamní 3D tiskárnu, na ktré si děti zkusí něco vytisknout. Už se moc těšíme!

Únor skončil a děti už vyhlížejí, co je v březnu v Klubíku čeká. Ale nejprve si musely odpočinou a užít si jarní prázdniny.

Alena Severová a Lucie Roubečková