Dvoudenní celoškolní projekt k Evropskému dni jazyků

Už na jaře se v hlavě paní učitelky Magdaleny Müllerové zrodil nápad, který se dnes po složitých přípravách podařilo úspěšně realizovat.

Pedagogové si vybrali evropský stát, připravili si aktivity, díky kterým se žáci, rozdělení do smíšených skupin žáků 2. – 9. ročníků, seznámí s historií a zajímavostmi dané země, a především se pokusí si osvojit základní jazykové fráze vybrané země.

Dnes si tak žáci mohli vyzkoušet: pokusy pod vedením Marie Curie Sklodowské, test osobnosti S. Freuda, lovit halibuty v Norském moři, skládat Lego, poslechnout si nizozemské techno či finské Leningradské kovboje, zatančit si maďarský čardáš a nebo naučit se turecké břišní tance , zazpívat si slovenskou píseň, zahrát si únikovou hru v Belgii, ochutnat místní pečivo na chorvatské pláži, lovit upíry v Transylvánii, skládat Gaudiho mozaiku, vytvořit lapbook o Portugalsku, učastnit se gladiátorských her v Itálii, poskládat matrjošky, seznámit se spolkovými zeměmi Německa, zavzpomínat na anglickou královnu, zahrát si řecké deskové hry, „upéct“ lotyšské pirohy, poskládat irský trojlístek a poznat starověké krétské památky.

Výstupem celého projektu bude „Cesta Evropou“, kterou si každá třída zpracuje s využitím digitálních technologií.

Všem pedagogům patří velké poděkování za skvělou přípravu, spolupráci a realizaci tohoto projektu.