Mateřská škola Vláček Čapkova 2035

Provoz - jak to tu chodí

otevíráme od 6.00 do 16.30 hodin

 

  • Děti se do mateřské školy přijímají zejména od 6,00 hodin do 8,00 hodin. Po předchozí dohodě lze přivádět dítě do MŠ kdykoliv dle potřeby rodiny, dítě ale musí být nahlášené na stravování do 8,00 hodin.
  • Zástupci dítěte si mohou dítě vyzvednout většinou v poledne od 12.15 hodin do 12,30 hodin (polodenní režim), z 1.třídy Krtečků od 12.00 do 12.15 hodin či odpoledne od 14,30 hodin do 16,30 hodin (celodenní režim) nebo v jinou dobu, kterou si zákonný zástupce předem domluví s učitelkou.
  • Zákonný zástupce je povinen své dítě vyzvednout a opustit areál školy do skončení provozu Mateřské školy (tj. do 16,30 hodin). Jakmile si zákonný zástupce nevyzvedne dítě do této doby je pedagogický pracovník povinen kontaktovat zákonné zástupce, případně pověřenou osobu. V případě, že není dostupný, je pedagogický pracovník povinen dále se průběžně pokoušet kontaktovat dané osoby. Pokud se nepodaří kontaktovat žádnou výše uvedenou osobu, je oprávněn kontaktovat orgán sociálně-právní ochrany dítěte (OSPOD). Pokud dojde k pozdnímu vyzvednutí dítěte po ukončení provozní doby, je pedagogický pracovník povinen informovat zákonného zástupce o tom, že se jedná o narušení provozu mateřské školy a udělá o tom písemný záznam. Opakované pozdní vyzvedávání může být důvodem k ukončení předškolního vzdělávání ve smyslu § 35 odst. 1 b) školského zákona.
  • Vchod do MŠ je v různých časových úsecích zpřístupněn rodičům a dětem prostřednictvím čipové karty podle časového harmonogramu. V ostatních případech slouží ke vstupu cizích osob do MŠ zvonek a videotelefon.

Od 6.00 do 8.00 hodin je tento vchod zpřístupněn pro příchod dětí do MŠ prostřednictvím čipové karty

Od 8.00 do 12.15 hodin je vchod uzavřen a příchozí jsou vpuštěny do MŠ po zazvonění prostřednictvím videotelefonu

Od 12.15 do 12.30 hodin (odchod dětí po obědě domů) je vchod zpřístupněn prostřednictvím čipové karty

Od 12.30 do 14.30 hodin je vchod uzavřen a příchozí jsou vpuštěny do MŠ po zazvonění prostřednictvím videotelefonu

Od 14.30 do 16.30 hodin je vchod zpřístupněn prostřednictvím čipové karty

 

  • Při nástupu do mateřské školy má dítě právo na individuálně přizpůsobený adaptační režim, tzn., že se zákonní zástupci mohou dohodnout s vedoucí učitelkou nebo s učitelkou na nejvhodnějším postupu.
  • Mateřská škola se organizačně dělí na třídy a každá třída má svůj denní program, který je natolik flexibilní, aby mohl reagovat na aktuální změny či potřeby dětí.

Přivádění a vyzvedávání dětí

Zákonní zástupci v době určené pro příchod dětí do mateřské školy předávají dítě učitelkám mateřské školy, upozorní na případné obtíže.

Do mateřské školy patří pouze zcela zdravé dítě, učitelky mají právo v zájmu zachování zdraví ostatních dětí děti s nachlazením či jiným infekčním onemocněním do mateřské školy nepřijmout.

Zákonní zástupci jsou povinni hlásit výskyt infekčního onemocnění v rodině a veškeré údaje o zdraví dítěte.

Omlouvání dětí

  • telefon MŠ: 739 633 622

email

mscapkova@zsruska.cz

Pravidlo č 1.

Přivádět děti nejpozději do 8.00 hodin.

Pravidlo č. 2.

Vždy předávat dítě p. učitelce, mít kontakt mezi rodičem, dítětem a p. učitelkou.

Pravidlo č. 3.

Včas si dítě vyzvednout. 

Povinné předškolní vzdělávání

Od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky dítěte, je předškolní vzdělávání povinné. Rozsah povinného předškolního vzdělávání je určen od 8.00 do 12.00 hodin. Absence dítěte je nutné omluvit v aplikaci Digi školka.