Školní jídelna

 

Jídelníček

     V týdnu od 21.4. do 25.4.2025 vaříme:

    Pondělí: V E L I K O N O Č N Í     S V Á T E K

     

    Úterý:

    Pitný režim: červený čaj, voda s citrónem

    Přesnídávka: Chléb podmáslový 1, pomazánka z míchaných vajec 3,7, mléko 7, čaj, jablka

    Polévka: Hrachová zahuštěná hrachovou moukou

    Oběd: Babiččiny nudle se zakysanou smetanou a ovocným přelivem 1,7, čaj

    Svačina: Bageta 1, pomazánka tvarohová s mrkví 7, čaj, kakao 7, ozdoba zeleniny

     

    Středa:

    Pitný režim: čaj ovocný, voda s limetkou

    Přesnídávka: Chléb žitný 1, pomazánka sýrová 7, kakauko 7, čaj, banán

    Polévka: Gulášová s bramborem 1

    Oběd: Indické kuře pečené na zelenině 7, rýže dušená, čaj, mošt

    / dýně, lilek, česnek, cibule, rajský protlak, smetana/

    Svačina: Houska 1 s máslem 7, kedlubna, čaj

     

    Čtvrtek:

    Pitný režim: čaj zelený, sirup

    Přesnídávka: Chléb dobrák 1, pomazánka ředkvičková 7, čaj, ovocné mléko 7, hrušky

    Polévka: Zeleninová s hráškem a rýží 9

    Oběd: Hovězí na česneku 1, bramborový knedlík 1,3, špenát 3, mléko 7, čaj

    Svačina: Selský rohlík 1 s lučinovou pomazánkou 7, čaj, ozdoba zeleniny

     

    Pátek:

    Pitný režim: čaj černý s citrónem

    Přesnídávka: Chléb podmáslový 1, pomazánka z červené čočky 7, čaj, salátová okurka

    Polévka: Česneková s krupicí 1,9

    Oběd: Vepřové nudličky s abrou 1, bulgur 1, čaj, sirup

    Svačina: Čokoládové lodičky s mlékem 7, čaj, jablka

     

    změna v jídelníčku vyhrazena, pitný režim po celý den

    Kuchařky: Suchánková L., Karadžovová H

    VŠJ: Tůmová M.

     

    Seznam alergenů:

    1. Obiloviny obsahující lepek-/pšenice, žito, ječmen, oves, špalda/
    2. Korýši-/a výrobky z nich/
    3. Vejce-/ a výrobky z nich/
    4. Ryby- / a výrobky z nich
    5. Podzemnice olejná /arašídy/-a výrobky z nich
    6. Sojové boby / sója/-a výrobky z nich
    7. Mléko-/ a výrobky z nich
    8. Skořápkové plody-/mandle, lístkové ořechy, vlašské ořechy, kešu, pekanové ořechy, pistácie/
    9. Celer- / a výrobky z nich
    10. Hořčice-/a výrobky z nich/
    11. Sezanová semena /sezam/
    12. Oxid siřičitý a Siřičitany, 13. Vlčí bob/lupina/, 14. Měkkýši-/a výrobky z nich/

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Dětem je připravována zdravá a plnohodnotná strava, jídelníček je sestavován tak, aby splňoval všechny zásady zdravé výživy.

    Režim ve stravování nás zavazuje k dodržování tříhodinových intervalů podávání jídel. Od toho se odvíjí denní režim pro děti, který je však dostatečně flexibilní, aby umožňoval organizaci činností přizpůsobit potřebám a aktuální situaci v MŠ.

    Děti do jídla násilně nenutíme.

    Dostatek jídla dle potřeby dětí je zaručen vyhláškou o spotřebním koši, spotřební koš je měsíčně propočítáván (snižování spotřeby tuků, cukrů, v rámci financí zvyšování spotřeby ovoce, zeleniny a mléčných výrobků).

    Vhodnou motivací se nám daří to, že děti stále více konzumují ovoce a zeleninu.

    Využíváme i nabídek dodavatelů z místních bio farem.

    Pitný režim je dodržován celý den, nakoupili jsme nové nádoby na pitný režim.

    Dobrou chuť.