Školní rok se nám blíží ke konci a na dohled jsou již prázdniny. Ale než se zavřou dveře školy, řekneme vám, jak jsme se v Klubíku měli.

V květnu jsme oslavili Den matek. A čím nejvíce potěšit maminky, než vlastnoručně vyrobeným dárkem. Děti vyrobily přáníčka, srdíčkové zápichy a kytičku z otisku ruky. Byly to krásné dárky, dělané s láskou k maminkám, takže se děti těšily, až dárečky předají.

Děti také pracovaly se dřevem. Malovaly na něj akrylovými barvami podivuhodná zvířátka. Tato práce se jim moc líbila, tak to vypadá na nějaké to opakování.

Co se týká vaření, tak musíme zmínit naše opékání buřtů. Ale ne jen tak ledajaké. Počasí nepřálo, proto jsme museli opékat ve třídě v Lesánku. Byly buřty, byl oheň a byly i vidlice. Prostě klasické opékání buřtů se vším všudy. A jak vše vypadalo, to uvidíte ve fotogalerii. Byl to úspěch a děti byly nadšené.

Když konečně dorazilo jarní počasí, táhlo nás to ven. Procházky po okolí, návštěvy hřišť byly skoro na denním programu. Míče, létající talíře, křídy, švihadla… konečně jsme to všechno mohli vynést ven. Občas, když bylo velké teplo, šli jsme s dětmi na zmrzlinu. Jó, to se pak lépe hrál fotbal.

Děti se v červnu zúčastnily akce lesní pedagogiky, pořádanou Lesy ČR, což pro děti bylo velice poučné a zábavné. Zjistily mnoho zajímavostí o práci lesníků v lesních revírech a zvěře, která v lese žije.

A jelikož se nám školní rok blížil ke konci, šli jsme s dětmi z Klubíku a s dětmi z Teen´s Clubu na bowling. Velká pochvala pro děti, šlo jim to jak profíkům a odpoledne si moc užily.

Poslední den v Klubíku za námi přiletěli dravci. Děti se od jejich chovatele dozvěděly samé zajímavé věci ohledně života dravců a dokonce si vyzkoušely, jaké to je, když jim takový dravec přistane na ruce. Samozřejmě s koženou rukavicí za dohledu chovatele. Poznaly tak Orla bělohlavého jménem Helena Vondráčková, Káně lesní, alias Bobeše, či Supa indického Omara.

Tímto jsme se rozloučili s Klubíkem pro školní rok 2022/2023, děti dostaly sladké odměny a odnesly si památku na Klubík ve formě kresby na dřevo.

Ale teď už děti vyhlížejí prázdniny a jsou na ně natěšeny. A my vám chceme tímto popřát, abyste prázdniny prožili dle svých představ, načerpali potřebnou energii a hlavně to vše zvládli ve zdraví. Budeme se těšit opět v září.

KRÁSNÉ PRÁZDNINY přejí Alena a Lucka z Klubíku.

 

Alena Severová