Týdenní jarní prázdniny utekly jako voda a my skočili rovnýma nohama do měsíce března. Další měsíc zážitků před námi. A co jsme si pro děti v Klubíku připravili? Čtěte dál a dozvíte se.

            Březen, rovná se jaro. Děti se na jarní počasí moc těšily. Bohužel, počasí spíše aprílové, než jarní, ale na to jsme již tak trochu zvyklí. Takže čím si přivodit jarní náladu? Děti hned věděly, zasadit si kytičky, aby nám to rozkvetlo alespoň v Klubíku. Truhlíky, sazenice, dětské ruce od hlíny a úsměv na tváři. Cíl dosažen, jarní nálada byla mezi námi. A co dál? Kromě jara děti vyhlížely Velikonoce, svátky jara. To znamenalo jediné, zdobení vajíček různého druhu. Děti zdobily nejen ta klasická, ale také vajíčka z kartonu. Pomocí akrylových barev a tuše byla vajíčka dokonalá. Děti v Klubíku jsou prostě šikovné. A kam s barevnými vajíčky? Vyrobili jsme si stromy vrby a všemi druhy vajíček jsme je ozdobili. Vidět je můžete na vlastní oči ve vstupní hale školy. A když ne, koukněte do fotogalerie.

            Ale kromě vyrábění si děti hrály na čerstvém vzduchu, šly po památkách naším městem Litvínov, stolní hry a stavebnice byly stále v provozu, ale také pastelky, nůžky či kuželky se nezastavily. O ty děti projevily maximální zájem, takže se už těšíme, až kuželky půjdeme hrát ven.

            V březnu měly děti v Klubíku zajímavou návštěvu. Přišla se na ně podívat Adéla. Ale né jen tak ledajaká Adéla. Adéla byla had. Přišla v doprovodu svého chovatele Míry, který děti seznámil s životem hadů. Děti také měly otázky, které jim byly zodpovězeny. Takže se například dozvěděly, že hadi mají rádi myši a nejí pavouky. Že když si sáhnete na jejich potravu, musíte si poté umýt ruce, jinak vás hadi kousnou. Věděli jste to?  No a kdo se nebál, mohl si na Adélu sáhnout.

            A abychom nezapomněli, vařili jsme si dobroty. Největší úspěch měli šneci z listového těsta. Čekali jsme nějaké zbytky, protože jich bylo opravdu hodně, ale opět nezbyl ani kousek. Až tak se dětem šneci povedli. Na konec měsíce si děti smlsly na beráncích, které si samy ozdobily.

            Toť konec hlášení z březnového Klubíku a těšte se na dubnové zprávy opět na stránkách školy!

 

Alena Severová