V jarních měsících jsme měli ve školním klubíku hodně napilno. Čekala nás spousta práce, ale i zábavy.

Jaro jsme společně přivítali tvořením a malováním jarních skřítků, kterými jsme vyzdobili školní chodbu.

Blížící se Velikonoce nás zaměstnaly výrobou zajíčků s osením, přáníček a tradičním zdobením kraslic.

K jaru patří i práce na zahradě a tak jsme i my v klubíku přidali ruce k dílu. V rámci školního projektu jsme si na okenním parapetu vyrobili malou zahrádku z truhlíků, ty jsme posléze oseli ředkvičkami, rajčaty, petrželí a pažitkou.

Těšíme se, až nám vše pěkně vyroste a budeme tak mít zdravou svačinku.

Nečekanou návštěvou jsme poctili pejsky v útulku. Jakmile jsme dorazili k bráně, bylo slyšet oboustranné nadšení. Chlupatí kamarádi nám již z dálky dávali najevo svým štěkotem radost z návštěvy. Samozřejmě, že jsme nepřišli s prázdnou. Chlupatým kamarádům jsme přinesli dárky v podobě granulí, konzerv, dobrot a hraček.

Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o fungování útulku, příběhy o jejich obyvatelích- některé byly i smutné. Z vyprávění jsme pochopili, že i malá pomoc je potřebná a důležitá a sami jsme viděli jakou radost z ní naši noví chlupatí kamarádi měli.

Další velkou událostí školního klubíku byl Den matek. Na svátek svých maminek se děti pečlivě a dlouze připravovaly nastudováním divadelní pohádky „O červené Karkulce“

9. května s velkým úspěchem a radostí pak všem maminkám pohádku zahrály, malým dárkem byla pro maminky vlastnoručně vyrobená kytička.

Ve fotogalerii najdete momentky, které zachycují naše snažení.

A co nás ještě čeká do konce školního roku? Pro děti připravujeme bojovou hru „Za pokladem“.

Čeká nás zábavné odpoledne v herničce Bublinka a na závěr školního roku chystáme návštěvu Valdštejnského zámku.

J. Novotná, G. Roubečková