Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Stalo se - starší články
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Divadelní kroužek

Vloženo: 13.3.2017 | Autor: tomasova | Zobrazeno: 571x
V divadelním kroužku, který má na naší škole již dlouholetou tradici, je nás v letošním roce šestnáct dívek ze třetích až šestých ročníků.

Chlapci nám chybí, proto se musíme zhostit i klučičích rolí. Na prvním setkání vybíráme pohádku nebo příběh, který pak paní učitelka Gabriela Chmelíčková přizpůsobí našim podmínkám i počtu účinkujících a napíše scénář. Hodně zábavy, ale někdy i dohadování si užijeme při rozdělování rolí: kdo bude hrát hlavní postavy, kdo chlapecké role, kdo zvíře… A pak nás čeká to nejtěžší, naučit se zpaměti svůj text. Během zkoušek domlouváme potřebné rekvizity a kostýmy. S přípravou nám často pomáhají rodiče, a za to jim moc děkujeme. Letos jsme si připravily pohádku Sedmero krkavců. Jsme rády, že jsme naše diváky potěšily, a že se nám realizace pohádky povedla. Na příběh o sedmi zakletých bratrech zveme i rodiče, pro které budeme hrát v dubnu po třídních schůzkách. fotečky zde: 

Autor: děvčata z divadelního kroužku