Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Ukončené projekty
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Projekt

Vloženo: 19.8.2016 | Autor: tomasova | Zobrazeno: 883x
Naše škola realizovala projekt „Žákovské dílny na ZŠ Ruská“, který je podpořený z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, na který získala dotaci v rámci výzvy č. 57 MŠMT, a který byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Banner - Eu Peníze školám

 

 

Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/57.0151
Doba realizace projektu: 1. 9. 2015 – 31. 12. 2015
Název klíčové aktivity: Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy.

Cíle realizace klíčové aktivity: Cílem klíčové aktivity je rozvoj technického vzdělávání na základních školách formou vytváření žákovských výrobků. K tomu přispívá tato aktivita využitím vybavení školní dílny.
Popis realizace klíčové aktivity: Podstatou realizace je vytváření žákovských výrobků na základě plánu rozvoje technických dovedností a následné vyhodnocení. Do vytváření žákovských výrobků se aktivně zapojí minimálně 15 žáků druhého stupně ZŠ podporovaných učitelem. Žáky vede kvalifikovaný učitel, který vyučuje některý z tematických okruhů vzdělávací oblasti Člověk a svět práce. Učitel vybere takové typy výrobků, které mohou žáci dokončit za dobu trvání projektu, včetně zadání práce, seznámení s materiálem a zpracování žákovského portfolia. Pro práci budou žákům poskytnuty pracovní listy s nákresem výrobku a popisem postupu práce. V průběhu práce bude podporován rozvoj klíčových (měkkých) kompetencí žáků. Z postupu práce na výrobku bude průběžně pořizován fotografický záznam. Z průběhu realizace zpracuje každý žák žákovské portfolio, které bude obsahovat sebehodnocení žáka a formativní hodnocení ze strany učitele. Pro realizaci aktivity bude sloužit potřebné vybavení školní dílny nářadím pro žáky a pedagoga. Aktivitu lze realizovat v povinných i povinně volitelných předmětech, nebo formou projektového dne.

Plakát