Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Charakteristika
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Charakteristika

Vloženo: 1.8.2019 | Zobrazeno: 5358x |

                 

Ve škole funguje již jako v předchozích letech žákovský parlament. Je zařazen do rozvrhu i na prvním stupni jako nepovinně volitelný předmět. Žáci od 2. do 5. ročníku se tím pádem schází každý týden, aby se mohli podílet na stejných tématech a poté mohli pokračovat ve stejném způsobu práce jako žáci na 2. stupni. Žáci od 6. do 9. ročníku si mohli jako již tradičně Žákovský parlament vybrat z nabídky volitelných předmětů. Tento způsob fungování parlamentu se osvědčil, proto ho škola bude používat i následujícím období.

Volitelný předmět je na naší škole vyučován 1x týdně v rámci celého ročníku a žáci tvoří ročníkové parlamenty. Ze zástupců jednotlivých ročníkových parlamentů (předseda a místopředseda) + předseda a místopředseda z parlamentu od 2. do 5. třídy je složena "Žákovská rada", která se schází jednou za 14 dní a tvoří jádro parlamentu při plánování akcí a projektů.

Parlament se zabývá tradičními záležitostmi – zlepšování školního prostředí, pořádáním různých akcí a projektů, řešením připomínek a námětů ze strany žáků a komunikace s vedením školy apod. Činnost Žákovského parlamentu obohacuje spolupráce s Centrem pro demokratické učení (CEDU), které školu i po skončení projektu SOS Žákovské parlamenty. Díky tomuto projektu funguje naše škola jako Konzultační centrum školy pro demokracii.

Konzultační centrum Škola pro demokracii.

 Více o programu na:        Semináře pro učitele:           Kontakty Škola pro demokracii: