Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Akce přípravné třídy
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Druhá polovina září v přípravné třídě

Vloženo: 4.10.2017 | Autor: bohackova | Zobrazeno: 631x
Po seznámení s prostředím školy a novými kamarády se v druhé polovině září děti z přípravné třídy učily hravou formou rozlišovat ovoce a zeleninu, určovat jejich druhy, poznávat je hmatem, čichem i pomocí ochutnávky z výstavky ve třídě.

 „Sbíraly“ jablka a hrušky s počátečními písmeny svého jména, poslechly si pohádku „O králi Adamovi, zlatém jablíčku a písmenu A“, naučily se písničku „Jablíčko“, báseň s pohybovým doprovodem „Brambora“ a namalovaly si koše s podzimním ovocem. Z nastříhaných obrázků z časopisů vytvořily koláže i s méně známými druhy. Protože byly děti velmi pracovité, zvládly i mnoho tématicky zaměřených pracovních listů s úkoly k procvičení grafomotoriky a počítání. V závěru měsíce měly děti možnost poznávat podzimní plody i při vycházce k zahrádkám, včetně porovnávání různých druhů stromů, na kterých ovoce dozrávalo i práci zahrádkáře.

Naděžda Krejná, Darina Vaníčková