Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Aktuální dění
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Přípravná třída na naší škole

Vloženo: 3.4.2020 | Zobrazeno: 191x
V Litvínově pouze ve dvou školách fungují přípravné třídy. Jsme rádi, že právě u nás můžete této možnosti využít. Přečtěte si článek o tom, jak to v přípravné třídě chodí.

V přípravné třídě pracuje paní učitelka a asistent pedagoga, většinou s maximálním počtem 15 dětí.
V práci s dětmi se zaměřujeme na přípravu pro bezproblémový vstup dětí do 1. třídy.

Náš den začíná před výukou u šaten, kde se společně s dětmi scházíme a odvádíme je do třídy. Výuka trvá 4 vyučovací hodiny, respektujeme ale potřeby dětí, únavu. Proto vyučovací bloky upravujeme dle situace, často měníme činnosti.



Učíme děti samostatnosti, posilujeme vhodně jejich sebevědomí, zaměřujeme se na rozvoj komunikačních dovedností, rozvíjíme slovní zásobu, učíme děti pracovat se slovy, čteme pohádky, provádíme logopedická, grafomotorická cvičení. Také rozvíjíme matematické dovednosti, snažíme se, aby děti měly dostatečné vědomosti a znalosti o okolním i širším světě, chápaly změny v přírodě. Zpíváme, tancujeme, cvičíme, ale hlavně si také hrajeme. Společně slavíme důležité události - narozeniny, svátky.

Před i po skončení vyučování mohou děti navštěvovat školní družinu, odpoledne Klubík.

Naše škola má velmi prostornou a dobře vybavenou učebnu pro děti z přípravné třídy. V přední části jsou lavice, ve kterých děti pobývají jen omezenou část dne, v podstatě jen při výtvarných, grafomotorických a samostatných činnostech, v době svačinky. Ostatní čas s dětmi trávíme v herničce v zadní části místnosti. Zde se společně učíme hrou, tancujeme, zpíváme a provádíme jednodušší pohybové činnosti. Také si zde děti rády hrají se svými oblíbenými hračkami. Zájem o kuchyňku je obrovský, a tak když vedeme děti na oběd, my, dospěláci, jsme už za celý den "plní různých dobrot" , které nám děti "navařily".

Pravidelně máme možnost využívat i tělocvičnu školy, při vhodném počasí chodíme ven na hřiště, poznávat přírodu, naše město, důležité budovy, navštěvujeme i paní starostku v její kanceláři, chodíme na výstavy, do divadla, kina.

Zkrátka, náš život ve škole je velmi pestrý, společný čas nám rychle utíká a děti se vždy těší na nový den a nové zážitky. No a my, dospěláci, se už nyní těšíme na nové tvářičky v našich opuštěných lavicích.


Naděžda Krejná, učitelka přípravné třídy