Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Stalo se - starší články
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

REVOLUTION TRAIN

Vloženo: 16.8.2016 | Autor: admin | Zobrazeno: 565x
Ve středu 4. 11. 2015 žáci 8. ročníku navštívili interaktivní projekt zaměřený na protidrogovou prevenci v Praze „Revolution train“.

 Jedná se o video projekci a diskuzi na témata závislosti, nelegální a legální drogy, patologické hráčství, manipulace a nežádoucí vliv reklamy. Celý projekt probíhá v multimediální mobilní vlakové soupravě. Odehrává se zde příběh mladých lidí v běžných životních situacích a kam až je možné se v životě dostat – na životní dno, či prožít kvalitní plnohodnotný život.
Nebylo cílem žákům něco zakazovat a vyhrožovat co bude když…, ale zapojení všech lidských smyslů, maximálně zapůsobit na jejich osobnost a efektivním způsobem tak ovlivnit pohled na legální a nelegální drogy a věřit, že si na tento zážitek v pravý čas vzpomenou.
Žákům se celý projekt velmi „líbil“. Byli ze zpracování problematiky závislostí tímto způsobem ohromení, ale na druhou stranu se jim nechtělo říkat, že se jim to líbilo, vždyť na tom příběhu a náplni projektu vlastně nebylo nic pěkného, ale zároveň to pro ně bylo velmi působivé. No, a jak to vlastně ve věku 14 let popsat a okomentovat, když jsou to tak protichůdné, ale silné emocionální zážitky.
Děkujeme Spolku rodičů, žáci 8. ročníku.