Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Stalo se - ve škole školní rok 2018/2019
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Den učitelů - Valdštejnský zámek

Vloženo: 31.3.2019 | Autor: tomasova | Zobrazeno: 185x
Ve středu 27. 3. 2019 proběhlo ve Valdštejnském zámku v Litvínově slavnostní ocenění pracovníků ve školství.

Vedení našeho města v čele s p. starostkou K. Bláhovou ocenilo u příležitosti Dne učitelů pedagogy i další zaměstnance všech typů škol v Litvínově. 
Za naši školu bylo letos poděkováno: p. Lence Holasové, \Mgr. |Ivaně Janovské, P. Janě Königové a Mgr. Věře Lhotákové.

Lenka Holasová

Paní Lenka Holasová pracuje jako učitelka v mateřské škole již 45 let, z toho 25 let v mateřské škole Parník v Soukenické ulici.

Za 450 školních měsíců se potkala s téměř 850 dětmi, kterým věnovala 72 tisíc hodin lásky a péče a s jejich rodiči vedla rozhovory během 9 tisíc dnů.

Na svou práci se vždy připravuje svědomitě a zodpovědně a za to jí patří velké poděkování a současně přání následných dní plných klidu a pohody.

 

Mgr. Ivana Janovská

Prvostupňová paní učitelka je paní učitelka s velkým srdcem a stálým úsměvem na tváři, výborná elementaristka a hudebnice. V jejich hodinách platí Komenského heslo: "Škola hrou", pohyb a interakce při výuce je pravidelností. 

Ráda zkouší nové metody a formy práce a své letité zkušenosti nyní uplatňuje i při lektorování dospělých a muzicírování s dětmi.  

Je příkladem toho, že vždy se dá začít s něčím novým a vždy je možnost vydat se jinou cestou. 

Rádi bychom touto cestou paní učitelce vyznali obdiv k její práci. 

 

Jana Königová

Ač na to nevypadá, paní asistentka Jana Königová nedávno oslavila významné životní výročí. Svou energií by leckdy strčila do kapsy i své mladší kolegyně. Ve školství pracuje desítky let, v lednu letošního roku tomu bylo právě 7 let, kdy svou pracovní aktivitu spojila s asistencí nevidomému Ondrovi Krejčovi. Byla mu průvodcem téměř celou školní povinnou docházku, společně s Ondrou se zúčastňovala mimoškolních i zájmových aktivit, jezdila s ním na soutěže, kurzy, výlety, velmi úzce komunikovala s rodinou.

Jana Königová má ráda nové výzvy, nezalekne se lyžařského výcviku ani školy v přírodě.

Její práce je příkladná pro nás ostatní. Děkujeme. 

 

Mgr. Věra Lhotáková

Paní učitelka pracuje ve škole jako učitelka anglického jazyka, ale také jako spolehlivý správce učitelské knihovny. Pokud je potřeba s čímkoli pomoc, nikdy neodmítne. Minulý školní rok se s ochotou a pečlivostí sobě vlastní postarala jako průvodce i o našeho rodilého mluvčího.

Škole věnovala téměř celý svůj život a nesmazatelně se zapsala do její historie. Velmi si vážíme její práce.