Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Stalo se - starší články
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Poděkování učitelům

Vloženo: 28.3.2017 | Autor: tomasova | Zobrazeno: 1339x
U příležitosti Dne učitelů proběhlo 28. 3. 2017 v zámku Valdštejnů slavnostní setkání nominovaných pracovníků litvínovských škol s vedením města. Ocenění pracovníci ze školství z rukou starostky Kamily Bláhové, vedoucí odboru sociálních věcí a školství Veroniky Knoblochové, místostarostky Eriky Sedláčkové převzali pamětní list jako výraz poděkování.

Za naši školu byly nominovány:

Paní učitelka Helena Eliášová věnovala celý svůj profesní život práci s dětmi v mateřské škole. Svému povolání se věnuje více jak 40 let a během této doby jí takzvaně prošlo rukama spousty dětí - některé děti později i v roli rodičů. V mateřské škole Vláček v Čapkově ulici pracuje 13 let.

Po celou dobu k dětem i rodičům přistupovala vlídně a profesionálně. Je nemožné spočítat, kolik za tuto dobu děti naučila básniček, písniček, říkadel, různých her, kolik uspořádala besídek pro rodiče, kolik s dětmi nachodila kilometrů na vycházkách, kolik princezen a aut pro děti nakreslila. Proto si zaslouží velké poděkování.

Paní Martina Horová pracuje v mateřské škole Parník v Soukenické ulici celkem 15 let, z toho 10 let  jako zástupkyně pro předškolní vzdělávání. Svou práci vykonává velmi kvalitně.

V mateřské škole, kterou vede, je velmi přátelská atmosféra. Jsou zde spokojeni zaměstnanci i rodiče a hlavně děti, které mají svoji paní učitelku rády. Dětem se věnuje naplno i přes náročnost práce, která je s vedením mateřské školy spojena. Je tolerantní, empatická a má profesionální přístup.

Paní učitelka Mgr. Judita Žemličková je zajímavá, tvůrčí osobnost. Na Základní škole v Ruské ulici je zaměstnaná 8. rokem a za tu dobu stihla spoustu věcí:

Kromě vzdělávání a výchovy žáků - především v přírodopisu a environmentální výchově - dokázala se svými žáky již podruhé získat pro školu prestižní titul EKOŠKOLA, zavedla na škole každoroční férové snídaně, zasadila se o proměnu nevyužívaného školního pozemku ve školní zahradu, s žáky se podílí na zkvalitnění prostranství školy. Nesmí chybět na žádné škole v přírodě, výletu či exkurzi jako třídní učitelka, organizuje projektové dny. Je nositelkou dobrého jména školy.

Paní Rita Merhautová pracovala ve školní jídelně Základní školy v Šafaříkově a následně Ruské ulici 28 let na pozici vedoucí školní jídelny. V prosinci loňského roku se rozhodla uzavřít svoji pracovní kariéru, ale ve škole ji můžeme vídat stále, protože chodí pomáhat a radit své nástupkyni.

Málokdo ví, co všechno práce vedoucí školní jídelny obnáší: Vedoucí řídí školní jídelnu, odpovídá za její provoz a plynulý chod, pečuje o řádné hospodaření, dodržuje a sleduje předpisy o společném stravování strávníků, hygienické podmínky školního stravování, řídí celý personál školní jídelny.

A právě díky paní Merhautové celé ty školní roky naše jídelna řádně fungovala a my měli chutné, pestré a vyvážené obědy.

Za to si zaslouží pomyslný Řád zlaté vařečky.

Paní Zofia Bilavská je opravdová rekordmanka. Na naší škole pracuje jako uklízečka od 1. 8. 1972  - tedy 45 let. Začínala v dnes již neexistující budově školy za ubytovnou Hvězda. V květnu 2017 bude mít celkem odpracováno 50 let . Pro nás je zdrojem informací – např. která část školy a kdy se opravovala, kdo školu řídil a ve kterém období, nebo kdo učil ve které učebně.

Každé ráno nekompromisně vybírá od žáků starý papír – v té době má již za sebou úklid velké tělocvičny. Poté se vydává na svůj úsek, kde s obdivuhodnou pečlivostí a vytrvalostí pracuje.

Svou pílí a pracovitostí je příkladem pro ostatní. Od žáků si vysloužila přezdívku „Dobrý anděl školy“.