Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Stalo se - starší články
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

ČTENÁŘ NA JEVIŠTI

Vloženo: 16.8.2016 | Autor: admin | Zobrazeno: 618x
Společnost Svět knihy vyhlásil v rámci kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou projekt Čtenář na jevišti 2015, který je určený všem skupinám dětí a mladých lidí ve školách, v literárně-dramatických oborech, zájmových sdruženích a dalších kroužcích, které si chtějí vyzkoušet práci s knihou, zpracováváním literárního textu a přípravou scénického čtení.

 Soubory měly za úkol zpracovat do podoby scénického čtení libovolnou oblíbenou knížku nebo povídku či jiný literární text. Celkem se projektu účastní 136 souborů, zájmových či divadelních kroužků, tříd, skupin a nadšenců. A to nejenom z České republiky!
Porota vybere pět nejinspirativnějších a nejzajímavějších inscenací k předvánočnímu setkání, kde soubory předvedou již finálně nastudovaná představení. Toto setkání proběhne ve středu 16. 12. 2015 v Divadle Minor.
Z naší školy se do soutěže přihlásili žáci pátého a šestého ročníku, kteří pod vedením p. učitelky Mgr. Gabriely Chmelíčkové upravili do jevištní úpravy knihu Petry Braunové „Nejhorší den v životě třeťáka 
Filipa L“.