Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Stalo se ve škole - školní rok 2019/2020
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Předškoláci ve škole

Vloženo: 29.1.2020 | Zobrazeno: 103x
Od září probíhá projekt spolupráce ZŠ Ruská s našimi mateřskými školami v ul. Čapkova, Soukenická a Tylova.

V září navštívili prvňáčci předškoláky ve školách, kde jim povyprávěli o prvních dojmech ze školy, ale zároveň se na chvilku vrátili do časů, kdy dopoledne měli méně povinností. V říjnu nám předškoláci návštěvu oplatili. Prohlédli si první třídy a pak spolu s našimi žáky vytvořili krásné obrázky, které jsme využili jako výzdobu při listopadovém Pasování prvňáčků na školáky.
V prosinci si pro děti ze školek připravili různé aktivity děti ze čtvrtých a jedné páté třídy. Budoucí školáci se do činností aktivně zapojili a z vedení a pomoci starších spolužáků byli nadšení. A že jsou všestranně nadaní, nám pak znovu předvedli na společném vánočním zpívání.

Kromě pravidelných návštěv v počítačové učebně se na konci ledna s předškoláky rádi uvidíme na divadelním představení našeho dramatického kroužku. 10. března 2020 se těšíme na společné setkání i s rodiči během Dne otevřených dveří. Mezitím by ještě mělo do školek dorazit jedno písemné překvapení od nejstarších žáků I. stupně naší školy.

Věříme, že u zápisu do 1. tříd, který se uskuteční hned začátkem dubna, se již skoro školáci v naší škole budou cítit jako doma.