Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Akce přípravné třídy
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Druhá polovina října v přípravné třídě

Vloženo: 8.11.2017 | Autor: bohackova | Zobrazeno: 497x
Ve druhé polovině října se děti z přípravné třídy hravou formou seznámily s prostředím lesa, různými druhy stromů, jejich plody a také rostlinami, se kterými se v lese mohou setkat.

Postupně si tak osvojily nové znalosti a názvy. Jeden den jsme například věnovali jírovci, kaštanům, přečetli jsme si úvod k pohádce „Kaštánek“, ve které se z kouzelného kaštanu narodí dvojčátka. Děti se pokusily o ilustraci této pohádky, některé obrázky jsou velmi zdařilé. Pokračovali jsme prací s temperami, každé dítě si vybarvilo své miminko z kaštanu. Také jsme počítali s kaštany, přiřazovali jsme správný počet k listům s číslicemi 1-5, naučili se písničku o lese. Z roliček od kuchyňských utěrek a nabarvených čtvrtek jsme vytvořili celý les, včetně muchomůrek. Povídání o stromech jsme ukončili procházkou, při které děti poznávaly různé druhy jehličnatých i listnatých stromů. Samy popsaly změny, které se se stromy na podzim staly. Při žádné z činností jsme nezapomněli na připomínku správného a šetrného chování k přírodě. Na konci října jsme také oslavili s dětmi Halloween. Děti přišly ve strašidelných kostýmech, naučily se básničku a písničku „Ježibaba“, nabarvily si a vystřihly dýně. Největší radost děti měly z výroby strašidelného hradu s duchy a dýněmi. Se zájmem si také poslechly pohádku „O čarodějnici Dorce“. Při hodině tělesné výchovy si zahrály pohybovou hru „Půdní strašidlo“, ke které jsme se naučili i doprovodnou písničku.

Průběžně se děti učí také pracovat a hrát si se slovy, určovat první hlásku, počet slabik a vymýšlet slova od dané hlásky a spoustu dalších věcí. A tak nám čas podzimu rychle utíká a spěchá k zimnímu a adventnímu těšení. Ale mezitím se ještě musíme seznámit se zvířaty, která v lese žijí a jejich způsobem života.

Naděžda Krejná, Darina Vaníčková