Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Základní údaje - družina

Vloženo: 1.9.2019 | Autor: tomasova| Zobrazeno: 8268x |
Školní družina je umístěna v budově Speciální základní školy Litvínov, Šafaříkova 991. Jedna třída je vyhrazena Pro účastníky školní družiny na domovské škole Základní a Mateřské škola Litvínov, Ruská 2059 v suterénu školy. Školní družina je určena žákům 1. stupně. Pokud je zájem větší, než umožňuje kapacita, jsou přednostně přijímáni žáci mladšího školního věku (1. - 3. třída)

Vzdělávací program školní družiny se orientuje především na ty oblasti, které s ohledem na věkovou strukturu dětí a podmínky ŠD může dále rozvíjet.

          Základní vizí je vytvořit se žáky, s učiteli, ve spolupráci s rodiči a zřizovatelem, humánní školu zajímavou pro žáky,s příznivým vnitřním klimatem pro ně i učitele.  Školu, která podněcuje iniciativu a samostatnost žáků, umožňuje osvojit si strategii učení a motivovat je pro celoživotní učení, podněcuje účastníky k tvořivému myšlení, řešení problémů, logickému uvažování, vede účastníky k účinné komunikaci, rozvíjí schopnost spolupracovat a respektovat práci druhých, připravuje účastníky na uplatňování práv i povinností, pomáhá vytvářet u účastníků potřebu projevovat pozitivní city v chování, v prožívání životních situací, učí je aktivně chránit a upevňovat své zdraví, být tolerantní a ohleduplný, být sebekritický. Vytvořit školu, ve které je pamatováno na přátelství, společné trávení volného času, na vychovanost i řád.

          Proto při aktivitách ŠD pěstujeme u účastníků vztah k místu, kde žijí, a k lidem, se kterými se ve městě setkávají, pravidelně využíváme školní hřiště a přilehlý park pro hry a sportovní aktivity a jako místo pro činnosti dětí volíme okolní přírodu. Těmto oblastem jsme také přizpůsobili i vzdělávací obsah.

 

Pod následujícími záložkami vlevo si můžete přečíst nejnovější články týkající se dění ve školní družině, které pro vás připravují vychovatelky naší družiny.
Starší články z let minulých najdete v Archivu.