Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Aktuální projekty
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

PODPORA KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ V LITÍVNOVĚ

V průběhu ledna 2020 začala na litvínovských školách realizace projektu s názvem ,,Podpora kvality vzdělávání v Litvínově“. Projekt je financován prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Financování projektu zajišťují z 85% prostředky EU, dále z 10% státní rozpočet ČR, 5% je financováno z rozpočtu města Litvínova. Celkové náklady projektu jsou ve výši 33 705 878,55 Kč.

,,PODPORA KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ V LITÍVNOVĚ“

CZ. 02.3.61/0./0.0/19_075/001643

Projekt reaguje na zhoršenou vzdělanostní strukturu obyvatel Litvínova - faktoru, který je nepříznivý z hlediska budoucnosti regionu. Projekt cílí na podporu dětí a žáků v litvínovských školách – aktivity projektu jsou zaměřené především na podporu dětí a žáků, kteří jsou ohroženi školním neúspěchem, mají speciální vzdělávací potřeby.  Projekt se zaměřuje na podporu a prohloubení společného vzdělávání, na vytvoření prostředí ve školách, které umožní dětem a žákům maximálně rozvinout svůj potenciál pro budoucí uplatnění v životě.

Projekt zastřešuje město Litvínov jako žadatel/ příjemce dotace ve spolupráci s partnery projektu, jimiž jsou litvínovské základní a mateřské školy zřízené městem Litvínov, střední škola – Schola Humanitas, dále Sportovní soukromá základní škola. Město Litvínov, jako koordinátor vzdělávací politiky v území, vytvoří ve spolupráci s partnery projektu fungující systém podpory společného vzdělávání na území města Litvínova.

Aktivity projektu jsou nastaveny systémově tak, aby pokryly celou škálu potřebných podpor, které na sebe navazují a vzájemně se doplňují s cílem zajištění maximálního pozitivního efektu na rozvoj dětí a žáků.  Jedná se o aktivity školní (např. doučování, kariérové poradenství) i mimoškolní (např. kroužky, vzdělávací aktivity o prázdninách), aktivity zaměřené na podporu spolupráce školy a rodiny (školní akce pro rodiče a žáky, děti), aktivity zaměřené na rozvoj a podporu pedagogů (získání dobré praxe v rámci zahraniční služební cesty, další vzdělávání pedagogických pracovníků, sdílení dobré praxe mezi pedagogy, financování personální podpory v podobě školního asistenta, speciálního pedagoga či psychologa), aktivity města (workshopy pro úředníky, zřízení pozice koordinátora inkluze pro obec, zajištění zahraniční služební cesty do Finska).

Přehled aktivit projektu na ZŠ a MŠ Ruská 2059, okres Most:

4.1 Vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků ve vzdělávání,

4.2 Rozvoj prosociálních, kognitivních a emočních dovedností u dětí v předškolním vzdělávání a výchově,

4.3 Rozvoj rodičovských kompetencí, zapojování rodičů do přípravy a realizace aktivit pro děti,

4.8 Spolupráce MŠ se ZŠ,

5.7 Kariérové poradenství,

5.8 Workshopy pro rodiče zejména žáků ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí,

5.15 Skupinové výjezdové aktivity s prvky podporujícími sociální a osobnostní rozvoj organizované pro pedagogické pracovníky,

5.16 Zvyšování profesních kompetencí pedagogů prostřednictvím zavádění nových metod zaměřených na inkluzi, ucelených konceptů vzdělávání, vyžadujících intenzivní spolupráci pedagogických pracovníků a zahrnující jejich metodickou nebo mentorskou podporu,

6.1 Školní asistent.

Informace o projektu ke stažení ZDE (Velikost: 144.1 kB).

Plakát projektu ke stažení ZDE.