Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Činnost parlamentu/ zápisy
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Zpráva o stavu dobrých nápadů....

Vloženo: 3.3.2019 | Zobrazeno: 162x
Zpráva o stavu dobrých nápadů, o pečlivé přípravě, o hromadě práce, o krásném nadšení, o trpělivosti a touze dotáhnout dobrou věc do konce aneb Šťastný psí ocásek.

Na samotném začátku najdeme Daniela, Renču, Kubu, Nikolu a další bezvadné děti ze 6. ročníků. Povídání o zimě a zvířátkách v dětech probudilo "pomáhací" myšlenky. Odtud byl jen kousek k nápadu pomoci opuštěným pejskům a kočičkám v útulku. Vybrali jsme ten v Rudolicích.
V hodině informatiky byl brzy na světě letáček s vysvětlením, plánem, instrukcemi i termíny. (opět práce šesťáků)
O distribuci se s vervou a nadšením se postarali malí parlameťáci - a ti, když chtějí, tak to frčí ! Laura, Valča a Týnka a další si vzali za svou organizaci sbírky. A nebylo to jednoduché, každé ráno být ve škole první, přebírat dary a zapisovat do Darovacích listin po dlouhých 20 dní, to dá opravdu zabrat. Za dobu trvání sbírky se nashromáždilo ohromné mnnožství věcí, darovací listina se zastavila na nádherném  počtu 130 dárců.
Na výpravu do Rudolického útulku a předání darů se vydalla skupina vylosovaných dárců spolu s realizačním týmem 26. února 2019. Den návštěvy, radosti a pohody. V útulku se ten den vrtělo o 106. Krásný projev lidskosti, chuti pomáhat a také dotáhnout nápad až do konce.
Na dárce i tým čeká ještě překvapení. Všem, kteří vtiskli svou značku do této dobré akce z celého srdce děkuji. Speciální dík p. uč. J. Žemličkové, která po dobu mé nemoci vedla tým. 
Učíme se přijímat odpovědnost, tohle je jedna z možných cest. Na tu příští se vydejte s námi.
žp
fotografie budou zde: