Partneři
Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Akce přípravné třídy
Rozvrhy
Aktuality
Návrat žáků 9. ročníků do školy
5.5.2020

V souladu s usnesením vlády č. 491 ze dne 30. dubna 2020 je od 11. 5. umožněna za zvýšených hygienických podmínek daných Vládou ČR / MŠMT a školou osobní přítomnost žáků 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky.

Další informace ZDE.

Mapa webu
A
A
A

Období před Velikonocemi v PT

Vloženo: 25.4.2019 | Autor: bohackova | Zobrazeno: 166x
V první polovině dubna se děti z PT těšily na velikonoční svátky.

Prožily toto krásné jarní období společně s dodržováním staročeských tradic. Po celý čas vyráběly mnoho krásných dekorací, např. různé stojánky na vajíčka, velikonoční přání ve tvaru velké kraslice, dopis s přáním pro rodiče, velikonoční puzzle a omalovánky. Samozřejmě si také obarvily kraslice a zápich - zajíčka z polystyrenu. Vše si pak před Velikonocemi odnesly domů.

V průběhu celého období jsme si s dětmi povídali o významu těchto svátků, jednotlivých dnů před nimi. Děti se také naučily „Zajíčkovu koledu“, pohybovou hru „Na zajíce a lišku“, písničku „Zajíčku v lesíčku“, hráli jsme také hru „ Zajíček v své jamce“.

Poslední týden jsme barevně ladili oblečení s „barevnými“ dny v týdnu.

Po velikonočních prázdninách jsme se opět sešli všichni ve škole, děti se těšily na své kamarády a také na vyprávění svých zážitků z oslavy Velikonoc v jejich domácím prostředí.

Naděžda Krejná, Darina Vaníčková