Kotva
Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most
Proč si vybrat nás?
Aktuality
informace pro rodiče
10.3.2020

VÁŽENÍ RODIČE,

v souladu s nařízením vlády a jednání pracovní skupiny krizového štábu města Litvínov si dovoluji vám poskytnout aktuální informace, které jsou dostupné nyní krátce po vyhlášení povinnosti ukončit  činnost základních a středních škol.

Zákaz byl vydán s platností  od středy 11. března 2020 a týká se osobní přítomnosti žáků a studentů.

Činnost mateřských škol zakázaná nebyla bez ohledu, zda jejich kapacita převyšuje počet 100 dětí, neboť dle vyjádření ministra zdravotnictví Mgr. Adama Vojtěcha se nejedná o velké kolektivy dětí.

Děti budou do mateřské školy přijímány pouze bez příznaků respiračních onemocnění.

ZÁKAZ BYL VYDÁN NA DOBU NEURČITOU,

TEDY DO ODVOLÁNÍ.

Doporučujeme rodičům sledovat stránky MŠMT a Ministerstva zdravotnictví a oficiální média.

Mapa webu
A
A
A

Proč si vybrat nás?

Autor: tomasova| Zobrazeno: 1257x |

Celé sídliště, ve kterém je i naše MŠ, se nazývá Pod Lesem a spontánně tak vznikl i název MŠ „Školka Pod Lesem“. Rozhodly jsme se tento název používat i nadále, protože je v celém městě znám. Naše MŠ je 4třídní a sídlí v patrové panelové budově uprostřed sídliště. Byla vybudována před 30 lety. Nedávno byla celá moderně rekonstruována a opravena a dostala krásný nový zelený „kabát“. Také interiéry pro děti byly vybaveny moderním nábytkem speciálně určeným pro vybavení mateřských škol. Děti mají volný přístup k hračkám a třídy jsou velmi vkusně a účelně vybaveny pro práci s dětmi.

V našem Školním vzdělávacím programu využíváme vhodné umístění MŠ u lesa. Využíváme ročních období jako nosných témat pro naplňování cílů Rámcového vzdělávacího programu. Každé téma je uvedeno krátkým veršem vystihujícím dané roční období. Z tohoto vyplývá nabídka činností pro děti. Všechny činnosti budeme směřovat k zájmu dětí o učení, řešení problémů a komunikaci. Budeme rozvíjet vzájemné vztahy mezi dětmi, povedeme je k vytváření svého názoru. Chceme, aby si děti uvědomovaly svá práva, ale i práva druhých, aby se naučily hájit je a respektovat.